Izrael

Izrael

Aktuální a  přehledný průvodce po Izraeli. Každý rok proudí do Izraele turisté, kteří touží načerpat duchovní sílu nebo navštívit biblická místa Jeruzalém, Galilea, Betlém, Nazaret, Jaffa nebo Jericho. Průvodce doporučuje největší zajímavosti a památky, ale poradí i všem, kdo sem míří za sluncem, zlatými plážemi, vodními sporty a nočním životem. Poznejte i vy, co tato rozmanitá země nabízí.

ISBN: 978-80-7508-473-6
vazba: měkká, šitá vazba s klopami, lesklé lamino
EAN: 9788075084736
formát: 105 x 144 mm
stran: 144
hmotnost: 178 g
edice: 1, 2019
vydání: 30. 10. 2019
Obsah
  • Popis nejatraktivnějších míst a památek, TOP 10 zajímavostí a ideální den v Izraeli.
  • Stručná historie, kalendář akcí, svátky, další zajímavosti.
  • Tipy pro volný čas. Kam za kulturou, relaxací i sportem.
  • Kde se ubytovat, najíst a jak cestovat: spolehlivá doporučení a rady cestovatelů.
Galerie
Doporučujeme
Podrobné informace

Svojí rozlohou je Izrael srovnatelný se Slovinskem, jeho geografická a demografická rozmanitost je však mnohem větší. Neexistuje mnoho jiných míst na světě, která by si zachovala původního ducha, nabízela tolik podnětů k rozšíření obzorů a probuzení všech smyslů. Každý rok proudí do Izraele turisté, kteří touží načerpat duchovní sílu nebo jen navštívit biblická místa Jeruzalém, Galilea, Betlém, Nazaret, Jaffa, Jericho a přejít svou řeku Jordán...

Zklamáni nebudou ani požitkářští návštěvníci, kteří sem míří za sluncem, zlatými plážemi, vodními sporty a nočním životem, ani milovníci přírody, hledající opuštěné vyhlídky a jedinečnou flóru a faunu, ani nadšenci do historie, pátrající po biblických, římských a křižáckých památkách. Věřící turisté budou odjíždět posíleni ve svých přesvědčeních, zatímco nevěřící návštěvníci zde možná získají jiskřičku víry, kterou v sobě ještě před cestou neměli.

Jídlo je izraelským národním koníčkem. Izraelská kuchyně je výjimečným spojením východní a západní kuchyně, jehož výsledkem je záplava kulinářských pochoutek. Na své si zde přijdou i milovníci dobrého jídla a sladkostí, zejména pak ti, nevyhledávají maso. Izrael se v posledních letech stal jedním z nejvýznamnějších světových center veganské kuchyně. Kniha popisuje místní speciality podrobněji, dozvíte se, jak se jmenují, z čeho se připravují a kde si na nich můžete pochutnat.

Průvodce je členěný do kapitol Jeruzalém, Tel Aviv, Galilea a Golanské výšiny (Jezre’elské údolí, Nazaret, Hora Meron a Safed, Horní Galilea, Řeka Jordán, Galilejské jezero a další), Středomořské pobřeží (Akko, Haifa, Pohoří Karmel, Pelištejská města) a Jih země (Mrtvé moře, Masada, Negevská poušť, Micpe Ramon a Ejlat).  V úvodu uvádí výběr TOP 10 zajímavostí a naplánovaný ideální den. Na konci knihy nechybí další zajímavosti, praktické rady na cesty, doporučení ohledně přípravy na cestu, vstupních formalit, ubytování, stravování a tipy pro volný čas.  V průvodci najdete i pár frází v hebrejštině. Pokud se chcete důkladněji jazykově vybavit, doporučujeme naši hebrejskou konverzaci na cesty.