Jídlo

Jídlo

novinka

Andrea Minoglio, Federico Mariani

Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Zjistí, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Názorné výklady doplňují krásné ilustrace.

ISBN: 978-80-7508-743-0
EAN: 9788075087430
vazba: pevná
formát: 240 x 300 mm
stran: 72
edice: 1, 2022
vydání: duben 2022
Obsah
  • Odkud a jak se dostává jídlo na náš stůl
Galerie
Podrobné informace

Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Dozví se, jak dlouhou cestu musí jídlo absolvovat, než se dostane na váš stůl. Knížka podává jasné a názorné výklady, doplněné o krásné ilustrace, jejichž prostřednictvím zjistíte, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme.

Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?